Coltex Holland B.V. - Heerhugowaard

Coltex Holland is een bedrijf werkzaam in de detailhandel, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en is een begrip in de detailhandel. Onder de vlag van Coltex zijn in de loop der jaren verschillende kleding winkels ontstaan, te weten: Didi, VET, SPS Fashion, Forcast en Steps Womensware. Op het hoofdkantoor zijn ongeveer 200 personen werkzaam. Het totaal aantal winkels wat onder Coltex hangt is ongeveer 500. Deze winkels zijn in vele steden in Nederland te vinden, maar ook in landen als België, Duitsland Denemarken en Noorwegen.

Opdracht

Het gehele hoofdkantoor, ongeveer 12.000m2 groot, is in 2008 geheel gerenoveerd c.q. opnieuw ingericht. Beemster Elektrotechniek is verantwoordelijk geweest voor:

  • Geheel aanpassen en vernieuwen van de elektrotechnische installatie;
  • Voor een deel leveren en monteren van de verlichting;
  • Herinrichten van de Serverruimte;
  • Aanpassen van de voeding voor het gehele bedrijfspand dit in verband met het plaatsen van een 440 KVA noodstroom aggregaat.

De noodstroom aggregaat moet er voorzorg dragen dat bij een spanningsuitval bij het energieleverend bedrijf is de gehele elektrische installatie gevoed blijft worden.