Ziggo Dome - Amsterdam

Madonna, Pearl Jam, Lionel Richie, Marco Borsato, Radiohead, George Michael en Deep Purple … enkele van de artiesten die vanaf juni 2012 zullen optreden op de nieuwste concertlocatie van Nederland: Ziggo Dome. De Ziggo Dome is speciaal ontwikkeld voor concerten van (inter)nationale artiesten. Maar het muziektheater is zeker ook geschikt voor bijvoorbeeld sportmanifestaties, galadiners, televisieshows en musicals. De verwachting is dat er per jaar honderd evenementen worden georganiseerd voor meer dan 1 miljoen bezoekers. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 10.000m2 en een hoogte van 31 meter en biedt ruimte aan 17.000 bezoekers. Beemster Electrical Solutions B.V. kreeg de opdracht vanwege de hoge technische kwaliteit, punctualiteit in organisatie en service.

Opdracht

Beemster Electrical Solutions B.V. is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties met een aansluitvermogen van 9MVA, waaronder:

  •     De basisinstallatie en aansluitkasten voor de gebruikers van de Ziggo Dome;
  •     De volledige installatie van duurzame verlichting en noodverlichting;
  •     De gehele data installatie voor computer- en telefooninstallaties;
  •     De installatie van een modern KNX Domotica systeem voorzien van touch-screens.:
  •     De installatie van brandmelders, inbraak-, camera- en ontruimingsapparatuur;
  •     De installatie en aarding van bliksemafleider in en op het gebouw. 

 

Beemster Electrical Solutions B.V. werd al in de plan- en ontwikkelingsfase betrokken bij het project vanwege de zeer specifieke behoeften en wensen van Ziggo.

Opdrachtgever

Opdrachtgever voor deze uitdagende opdracht is BBRE. Black Box Real Estate B.V. is onderdeel van de Black Box-organisatie die is ontstaan uit de ontwikkeling van de Heineken Music Hall. De organisatie is in 2003 opgericht door professionals met ruime ervaring in de entertainmentindustrie, alsmede ervaring op het gebied van vastgoedontwikkeling en -financiering.

De Black Box-organisatie is naast de ontwikkeling van de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome onder meer betrokken geweest bij de bouw van Muziektheater Vredenburg in Utrecht. Daarnaast heeft de organisatie projecten in voorbereiding in Istanbul, Milaan en Warschau.

 

beemster-elektrotechniek-ziggo-dome-03.jpg beemster-elektrotechniek-ziggo-dome-04.jpg ziggo-dome-beemster-elektrotechiek-01.jpg ziggo-dome-beemster-elektrotechiek-02.jpg ziggodome_4_binnen.jpg ziggodome_5_binnen.jpg