CAD TEKENPROGRAMMA

VOOR UITWISSELING MET PROFESSIONELE PARTIJEN

Een CAD tekenprogramma wordt gebruikt voor het tekenen van elektrische en elektronische schema’s. Denk aan installatieschema’s, installatietekeningen, blokschema’s en controle-schakelschema’s. CAD staat voor Computer Aided Design.

De licenties van software voor de engineering van elektrotechnische installaties zijn kostbaar, maar voor de echte professional onmisbaar. Uit de vele aanbieders van software is het maken van een strategische en effectieve keuze erg belangrijk. Voor het uitwisselen van gegevens met andere partijen, wordt vaak gebruik gemaakt van software ontwikkeld door marktleiders.

AUTOCAD VOOR HET MAKEN VAN ELEKTRISCHE SCHEMA’S

Voor het ontwerpen van elektrische schema’s maakt een CAD (Computer-Aided Design) soft-ware programma met de computer 2D en 3D tekeningen.

De meest bekende CAD-software is Autocad, die ontwikkeld is door het Amerikaanse bedrijf Autodesk. Een ideaal systeem voor het maken van professionele installatietekeningen, inclusief tekeningen voor verlichting, data-installatie of brandmeldingsinstallaties.

SOFTWARE VOOR W&E INSTALLATIES

Voor het ontwerpen, aansluiten en onderhouden van elektrische en werktuigbouwkundige installaties, is het programma Stabicad een veelgebruikt platform binnen de installatietechniek. Deze software is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Trimble. Met deze software is ook uitwisseling mogelijk van projecten en modellen tussen Revit en CAD. Stabicad werkt prima samen met AutoCAD.

Met Stabicad worden ook 3D BIM projecten gerealiseerd. BIM staat voor Bouw Informatie Model, waarbij integraal wordt samengewerkt door diverse partijen in de bouwsector. Omdat alle bouwpartners in het project binnen deze methode werkzaamheden afstemmen, ontstaan er minder bouwfouten en/of ontwerpwijzigingen.

Daarnaast wordt Stabicad vaak gebruikt voor de engineering van elektrotechnische installaties van gebouwen en machineparken. Stabicad voorziet in extra mogelijkheden om eenvoudig informatie te verwerken en bevat een omvangrijke bibliotheek aan symbolen. Bijvoorbeeld informatie over de geplaatste componenten zoals gegevens van de leverancier, vermogen, schakelcode of type. Met deze software maken we niet alleen eenvoudig installatieschema’s en groepenverklaringen, maar voeren we ook wijzigingen in de installaties door.

Onze Beemster specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw projecten op de meeste optimale manier in kaart te brengen met onze moderne software. Wij nodigen u van harte uit contact.

VOOR DIRECT CONTACT:

Sales team
E:info@beemster.nl
T:+31 (0)72 571 1282

Of vul ons contactformulier in:

CONTACT AANVRAGEN
CONTACT AANVRAGEN
  • Wanneer u contact opneemt met ons door dit contactformulier in te vullen, worden uw persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met onze Privacyverklaring