LAAGSPANNINGSVERDELER

VOOR VEILIGE DISTRIBUTIE VAN ENERGIE

Laagspanningsverdeler, ook wel onderverdeelkast, OVK of onderverdeelinrichting genoemd, is een verdeelsysteem binnen hoofdinrichtingen met grote elektrische vermogens. Vanuit deze centrale plaats wordt elektriciteit over de elektrische installatie verdeeld om op een veilige manier stroom te gebruiken.

Laagspanningsverdelers worden in productiefaciliteiten meestal gecombineerd met de MCC schakelkasten voor de centrale aansturing van het machinepark. Deze geprefabriceerde schakel- en verdeelinrichtingen kent een afzonderlijke norm: NEN-EN-IEC 61439. Hoewel deze norm eisen stelt aan de bouwvorm, behoudt de engineer toch veel mogelijkheden om de functionaliteit en uitvoering van een verdeelsysteem naar wens te ontwerpen.

ENGINEERING

De bouwvorm van een verdeelsysteem bepaalt de fysieke scheiding van de diverse spanningvoerende delen. Naast de afmetingen en flexibiliteit voor huidig gebruik en toekomstige aanpassingen, is het ontwerp ook bepalend voor de veiligheid van elektromonteurs bij onderhoud en uitbreiding.

Tijdens de engineering wordt rekening gehouden met de eisen om monteurs veilig te kunnen laten werken. Aparte compartimenten zorgen ervoor dat actieve delen niet aangeraakt kunnen worden. Alle afgaande en voedende componenten kunnen van elkaar en van het railsysteem gescheiden worden.

Laagspanningsverdeelinrichtingen worden op de hoofdverdeelinrichting aangesloten met voedingskabels of een railkoker. De voorbeveiliging en de wijze waarop voedingskabels zijn aangelegd, bepalen in hoge mate de keuzes van de aderdoorsnedes en het type kabel.
Om die reden is tijdens de engineering de kabelberekening van de juiste voedingskabel van groot belang.

Het maken van veilige ontwerpen die rekening houden met uw specifieke wensen, vraagt om de kennis van specialisten. De engineers van Beemster Electrical Solutions kunnen u hiermee van dienst zijn. Voor ontwerp, levering, installatie, modificaties en onderhoud of meer informatie neemt u vrijblijvend contact met ons op.

VOOR DIRECT CONTACT:

Sales team
E:info@beemster.nl
T:+31 (0)72 571 1282

Of vul ons contactformulier in:

CONTACT AANVRAGEN
CONTACT AANVRAGEN
  • Wanneer u contact opneemt met ons door dit contactformulier in te vullen, worden uw persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met onze Privacyverklaring