PLC BESTURINGEN BEPALEN HET SUCCES VAN AUTOMATISERING

Zonder PLC software en hardware staan de meeste fabrieken stil of kunnen kantoren en machines überhaupt niet gebruikt worden. PLCs (Programmable Logic Controllers) regelen de automatisering, aansturing en bewaking van uiteenlopende elektrische processen en machines. Het is een computer die speciaal ontworpen is voor het beheersen van machines en processen.

Door het programmeren van PLC’s met software, kunnen systemen, machines en werktuigbouwkundige installaties geautomatiseerd worden. Simpel gezegd, de PLC software voert de elektrische aansturingen uit die de programmeur heeft ingesteld. Een PLC voert eenvoudige geautomatiseerde handelingen uit tot complexe aansturingen van gehele productieprocessen.

PLC SOFTWARE VOOR CONTACT OP AFSTAND

Ook is het mogelijk met een PLC-besturing om ‘remote acces’ te verkrijgen. Op afstand contact maken met machines, installaties of gebouwbeheersystemen biedt een groot voordeel voor elektrotechnische monteurs. Zij beschikken in dat geval over de flexibiliteit om klanten op afstand te helpen bij storingen. Men noemt dit ook wel ‘op afstand inbellen’ bij een elektrotechnische installatie. Voor bedrijven met een internationale werkomgeving is dit een uitkomst.

PLC SOFTWARE EN HARDWARE LEVERANCIER

Siemens is leverancier van zowel de meest gebruikte PLC software als hardware voor de engineering van industriële automatisering. De betrouwbaarheid en geboden mogelijkheden bieden veel voordelen.

STEP 7 is een voorbeeld van speciaal en betrouwbaar ontwikkelde software voor de hardware componenten. De specialisten van Beemster Electrical Solutions maken hier dagelijks gebruik van om de hoogst mogelijke efficiëntie in engineering te bereiken. Via het TIA Portal komen de verschillende softwarepakketten van Siemens samen.

GEBOUWBEHEERSYSTEEM ENERGIEZUINIGER DOOR PLC-BESTURINGEN

Een gebouwbeheersysteem (GBS) is in moderne kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen en ziekenhuizen niet meer weg te denken. Het systeem bestaat uit één of meerdere PLC-besturingen. Dit systeem stuurt alle binnen het gebouw aanwezige elektrische en werktuigbouwkundige installaties centraal aan. De benodigde techniek voor het reguleren en communiceren van E&W installaties wordt centraal geregeld.

Kortom, voor het centraal in- en uitschakelen van installaties, het sturen, bedienen of samenwerken van systemen wordt een GBS ingezet.

METEN IS WETEN

Naast de centrale aansturing, biedt een GBS het voordeel van het verzamelen en meten van beschikbare informatie. De PLC-besturingen binnen het systeem zorgen, samen met het centrale computersysteem, voor het aansturen en afstemmen van de aanwezige installaties.

Bij het voorkomen van onnodig energieverbruik door klimaatinstallaties, ventilatiesystemen of elektriciteit biedt een gebouwbeheersysteem uitkomst. Een bepaalde ruimte die niet benut wordt hoeft niet verwarmd en verlicht te worden of de ventilatie wordt apart geregeld. Hierdoor kunnen veel energie en kosten bespaard worden.

MEER VOORDELEN VAN EEN PLC-SYSTEEM

Een ander voordeel van PLC software en hardware is dat de installaties van een gebouw nauwgezet beheerd kunnen worden. Met het regelbare gebouwbeheersysteem ervaren gebruikers een gezonder en behaaglijker leefklimaat. De aansturing van HVAC-systemen regelt het verwarmen, koelen en ventileren. Een GBS aangelegd door vakkundige technici is eenvoudig in gebruik.

De investering in een PLC-geleid GBS is ook te integreren met beveiligingssystemen om inbraak te voorkomen. Voorbeelden van beveiligingssystemen zijn het elektronisch openen en sluiten van deuren en ramen, toegangscontrole en videobewaking of CCTV oplossingen.

Klant specifieke gebouwbeheersystemen vragen om gedegen kennis voor programmering van PLC-besturingssystemen. De specialisten van Beemster zijn thuis in de benodigde kennis om betrouwbare oplossingen te realiseren. Of het nu gaat om de engineering, installatie, onderhoud of het benodigde projectmanagement.

MACHINEBESTURING MET PLC SOFTWARE

PLC software integreren in een machinebesturing zorgt voor automatisering van handelingen of bewerkingen. Van het eenvoudiger laten bewegen van componenten tot het sturen, meten en corrigeren van de gehele machine in bedrijf.

De kennis en vindingrijkheid van de programmeur zijn cruciaal bij de kwaliteit van de automatisering. Uiteraard bepalen de regels die gelden vanuit de machinerichtlijn het gebruik van de machine. Een PLC-besturing heeft ook meerwaarde bij de veiligheid van de gebruiker tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden. Daarnaast spelen ook de beschikbaarheid en mogelijkheden van producten een grote rol.

Bij klantspecifieke oplossingen is flexibel meedenken tijdens de engineering essentieel voor het resultaat. De rijke ervaring die Beemster Electrical Solutions meebrengt zit hem niet alleen in elektrotechniek. Beemster is onderdeel van Heilig een groep van bedrijven dat sterk actief in standaard en maatwerk machinebouw voor verschillende industrieën. Wij ontwerpen complete besturingssystemen naar maat, installeren en voorzien u van advies om de juiste keuzes te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 072 – 57 112 82 of e-mail: info@beemster.nl.

VOOR DIRECT CONTACT:

Sales team
E:info@beemster.nl
T:+31 (0)72 571 1282

Of vul ons contactformulier in:

CONTACT AANVRAGEN
CONTACT AANVRAGEN
  • Wanneer u contact opneemt met ons door dit contactformulier in te vullen, worden uw persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met onze Privacyverklaring